‘Huize Lievensberg’ is halverwege de 19e eeuw, in 1846, gebouwd door Johannes de Ram. De opdracht voor de bouw van Landgoed Lievensberg werd gegeven door de familie de Ram welke afkomstig was uit België. De familie heeft tot begin van de jaren twintig van de vorige eeuw het landhuis bewoond. Hierna bleef het landhuis lange tijd in gebruik bij de Broeders van Onbevlekte Ontvangenis als rusthuis, later werd het onder andere een crisisopvang voor jongeren. Bij de bouw van een Bed & Breakfast zijn zoveel mogelijk authentieke elementen bewaard of in stijl gerenoveerd.

Het landhuis is omgeven door een park met vijver en boomgroepen, die stammen uit 1870 – 1920.  Verschillende oude lanen doorsnijden het landgoed, waaronder een 800 meter lange zichtlaan die georiënteerd is op het landhuis. Nog steeds wordt Villa Heidetuin omringd door een schitterende parkachtige tuin met beukenlanen, picknickplaatsen, een heidetuin met ruim 30 verschillende soorten heide en een vijver.

Landgoed Lievensberg is bekend en geliefd bij wandelaars en fietsers. Kinderen komen hier graag om te spelen, maar er is ook genoeg ruimte voor een zomerse picknick en om te sporten.

Vanaf de Villa is het mogelijk om een wandeling te maken door al het bijzonders wat het bos te bieden heeft. Kies een van de vele paden en ontdek de groene veelzijdigheid van de Brabantse Wal en Landgoed Lievensberg. Bij terugkomst van de wandelroute is het uiteraard mogelijk om bij ons op het terras te genieten van een goede kop koffie met taart, een lunch of een lekker glaasje wijn.

Villa Heidetuin anno 2019.
De laatste jaren is er enorm veel werk verricht om het park te renoveren en te innoveren. Met respect voor de oorspronkelijke inrichting door de landschapsarchitect is er een prachtig, kwalitatief park gecreëerd met naast kunst ook veel variatie in bomen en struiken.

In de witte villa is een Boutique Hotel en daghoreca gelegenheid gevestigd. Deze horeca is alleen overdag geopend maar is ook ‘s avonds af te huren voor een private diner of een klein feestje.

Het park, het bos en de heide zijn dagelijks gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Een klein gedeelte van het landgoed is waterwingebied.