Duurzaamheid

We recyclen daar waar mogelijk, zo krijgen onze eigen kippen o.a. restjes uit de keuken, scheiden glas, groen en plastic. Bij de renovatie van zowel de villa als het koetshuis hebben we optimaal geïsoleerd en al het leidingwerk naar de nieuwste normen aan laten leggen. Uiteraard met dubbel glas rondom.

The Good Roll: Voor zowel ons toiletpapier als ons poetspapier werken we met de producten van the GoodRoll.

100% boom vriendelijk en duurzaam toiletpapier. 

The Good Roll doneert 50% van de nettowinst aan de bouw van toiletten in Ghana en is gemaakt van 100% Europees bamboe en gerecycled papier, zonder chloor, kleur- of geurstoffen.

Tevens werken we nauw samen met EcoTap, Want zeg eens eerlijk: plastic flessen mineraalwater zijn toch niet meer van deze tijd? En water transporteren dat je ook ter plaatse kunt tappen is toch eigenlijk gewoon zonde? Onnodig transport,  CO2-uitstoot bij de productie, en (zwerf)afval schaadt het milieu.

De tapkranen van EcoTapwater werken via een uniek 3-fase-filtersysteem, dat van kraanwater tafelwater van mineraalwaterkwaliteit maakt. Na het filteren wordt het water via een speciale ‘cooler carbonator’ gekoeld en omgetoverd in heerlijk verfrissend plat of bruisend tafelwater dat mínstens zo lekker smaakt als gebotteld mineraalwater.

Voor ieder abonnement gaat 36.000 liter water naar Kenia

In Nederland is het kraanwater van supergoede kwaliteit. Maar in veel landen is dat heel anders. Daar word je ziek als je water uit de kraan drinkt.

EcoTapwater vindt dat iedereen ter wereld recht heeft op schoon drinkwater.

Daarom werken wij samen met het Verkaart Development Team (VDT-project). Zij vangen weesmeisjes en albinokinderen in Kenia op en geven ze eten en drinken, kleding, onderwijs en bescherming.

Sinds 2016 doneren wij vele liters schoon drinkwater aan het VDT-project. Voor elk abonnement gaat er 36.000 liter water naar Kenia.