Kom tot rust bij Lievensberg, een landgoed vol betoverende zandverstuivingen, serene heidetuinen en majestueuze dennenbossen. In de afgelopen jaren is dit natuurlijke paradijs met liefde en zorg vernieuwd en gemoderniseerd, met behoud van de oorspronkelijke visie van het vroegere ontwerp. Het resultaat? Een prachtig, veelzijdig park dat kunst en natuur harmonisch samenbrengt, met een indrukwekkende variëteit aan bomen en struiken die elk seizoen tot leven komen. In de charmante villa vind je nu ons Boutique Hotel en een uitnodigende horecagelegenheid, ideaal voor een onvergetelijke middag. En wist je dat je deze sfeervolle ruimte 's avonds kunt reserveren voor een intiem diner of een gezellig feestje? Het park, het bos en de heide zijn dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang, zodat je op elk moment van het jaar kunt genieten van de rust en schoonheid van deze unieke plek. Een klein deel van Lievensberg fungeert als waterwingebied. Ervaar zelf de magie van Lievensberg—een plek waar natuur, kunst en historie met elkaar verweven zijn in een betoverende harmonie.
‘Huize Lievensberg’, gebouwd in 1846 door Johannes de Ram, is een sfeervol landgoed met een rijke geschiedenis. Opdrachtgevers waren de Belgische familie de Ram, die het huis tot begin jaren twintig bewoonde. Daarna vonden de Broeders van Onbevlekte Ontvangenis er onderdak, gevolgd door een periode als crisisopvang voor jongeren. Bij de bouw van onze luxe B&B hebben we met liefde en zorg de authentieke elementen bewaard of zorgvuldig gerenoveerd. Zo bieden we onze gasten niet alleen modern comfort maar ook een nostalgische reis terug in de tijd.
Het landhuis is omgeven door een park met vijver en boomgroepen, die stammen uit 1870 – 1920. Verschillende oude lanen doorsnijden het landgoed, waaronder een 800 meter lange zichtlaan die georiënteerd is op het landhuis. Nog steeds wordt Villa Heidetuin omringd door een schitterende parkachtige tuin met beukenlanen, picknickplaatsen, een heidetuin met ruim 30 verschillende soorten heide en een vijver.
Landgoed Lievensberg is geliefd bij wandelaars, fietsers en families op zoek naar avontuur. Kinderen vinden hier hun speelparadijs, terwijl ouders kunnen genieten van een rustige zomerse picknick of een sportieve activiteit.
Vanaf de Villa kun je ongestoord door het bos wandelen en alle bijzondere plekken ontdekken. Kies een route die je brengt langs de groene veelzijdigheid van de Brabantse Wal en Landgoed Lievensberg. Na een frisse wandeling kun je op ons terras relaxen met een kop koffie en taart, een heerlijke lunch of een glas wijn.
Villa Heidetuin van Dichtbij
De afgelopen jaren is er hard gewerkt om het park te renoveren en te moderniseren, altijd met respect voor de originele landschapsontwerpen. Het resultaat: een prachtig park vol kunst, variëteit aan bomen en struiken en een sfeer om in weg te dromen.
In het park rondom de villa vind je niet alleen informatie over de planten en bomen die hier groeien, maar ook inspirerende kunstwerken. Meer over het park lees je op de speciale Park Heidetuin website.
De witte villa huisvest nu een Boutique Hotel en biedt overdag een gezellige horecagelegenheid. Hoewel de horeca overdag geopend is, kun je de ruimte in de avonduren afhuren voor een privé diner of een intiem feestje.
Dagelijks, van zonsopgang tot zonsondergang, zijn het park, het bos en de heide vrij toegankelijk. Een deel van het landgoed dient als waterwingebied, wat altijd zorgt voor een fris briesje en een puur natuurlijke omgeving.
Lijkt je meedoen aan Geocaching spannend? In het park vind je een cache die wacht om ontdekt te worden. Veel speurplezier!
Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal, één van de drie Landschappen van Allure in Noord-Brabant. Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn.
Uniek landschap
De Brabantse Wal is een zandplateau dat zich in het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant, uitstrekt van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden en tot de Wouwse Plantage in het oosten. Het gebied valt op door een grote verscheidenheid in landschappen. Het glooiende terrein van de Brabantse Wal klimt bij Woensdrecht tot wel 20 meter boven zeeniveau en dit levert fraaie vergezichten op. Na het klimmen gaat het landschap plots weer over in de uitgestrekte polders rond Steenbergen, de wateren van de Zeeuwse delta en de bossen van de Wouwse Plantage.
Stad en streek
In het midden van het gebied ligt de Markiezenstad Bergen op Zoom. De meer dan 800 monumenten in deze stad vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden. Parel van Bergen op Zoom is Het Markiezenhof, voormalig woonpaleis van de heren en markiezen van Bergen op Zoom. Op avontuur door dit uitgestrekte paleis met zijn vele zalen, kamers, galerijen, traptorens, binnenplaatsen en tuinen, krijg je een goed beeld van de geschiedenis van stad en regio. Het kermismuseum en het museum voor internationale politieke spotprenten hebben ook onderdak in Het Markiezenhof.
De vele culturele evenementen en het brede winkel- en horeca-aanbod maken een bezoek aan deze stad meer dan de moeite waard. Voor funshoppen, cultuur proeven en culinair genieten ben je in Bergen op Zoom aan het juiste adres.
De uitgestrekte bossen rondom Woensdrecht zijn een waar eldorado voor fietsers en wandelaars. De fiets- en wandelknooppuntensystemen staan garant voor vele kilometers fiets- en wandelplezier. Een combinatie met een van de culinaire arrangementen maakt de dag compleet!
Ook de waterrecreant komt ruimschoots aan bod. Steenbergen kent goed uitgeruste jachthavens die vanuit Zeeland en Zuid-Holland prima bereikbaar zijn. De toegang vanaf het Volkerak tot de Steenbergse Vliet via het idyllisch aandoende sluizencomplex Benedensas is uniek. De aansluiting op het vaarroutenetwerk biedt de waterrecreant fantastische mogelijkheden om de Brabantse Wal vanaf het water te verkennen.
Cultuur proeven, funshoppen, culinair genieten of actief bezig zijn? Dan is de Brabantse Wal dé streek. Ook voor kinderen zijn er volop mogelijkheden op de Brabantse Wal. Ervaar het zelf!
- Meer: Website Brabantse Wal teksten VVV Brabantse Wal