Waar ik blij van kan worden…

Lees hieronder

In 2009 is Bierbrouwerij de Koningshoeven gestart een oude traditie in ere te herstellen; La Trappe Quadrupel laten rijpen op houten vaten (oftewel barriques).

Door deze manier van rijpen ontstaat een unieke, complexe smaak. Deze smaak verschilt per type vat dat wordt gebruikt. Het bier kan vele jaren worden bewaard en is een pure verwennerij voor de echte bierliefhebber. Ook dit bier gist na op de fles en de volle smaak met de vele tannines zal zelfs menig wijndrinker verrassen!

Kenmerken:
Op houten vaten gerijpt, ongefilterd, bovengistend Trappistenbier.
Alcoholpercentage: 11%
Schenktemperatuur: 12-18°C

BATCH 17

Voor Batch 17 is de volgende verdeling van toepassing:

Type
in BATCH
Moscatel
67%
Brandy
8%
Oloroso
8%
Nieuw Eiken Medium Toast
8%
Nieuw Eiken High Toast
8%
Deze Oak Aged heeft een koperbruine kleur en de geur is een mengeling van moscatelaroma’s en Quadrupel. Naast zoete honing, bloemenweide met amandel en karamel herkent de neus ook de geur van moscatelwijn en natuurlijk de aroma van eikenhout. Ook deze Quadrupel is in barriques gelagerd, die van binnen bijna alle gebrand zijn. Van alle tot nu toe uitgebrachte batches heeft deze batch de meest gerookte en volle smaak.

De invloed van Oloroso en Brandyvaten heeft een niet onbelangrijk neveneffect. Uiteindelijk is de complexe smaak volmondig, zacht en gebalanceerd. De nasmaak is die van houttannines, rook, amandel, dadel en karamel, waarbij de karamel zorgt voor een wat bitterzoete naklank van deze batch.
(Kenmerken van moscatel: fruitig: oranjebloesem, honing, lichte sinaasappel, rozijn; bloemig: roos, geranium, lelie; kruidig: tabaksblad, cederhout, kruidnagel.)
Het verfijnde bouquet komt het best tot zijn recht als deze batch wordt geschonken op een temp. van 16-18°C.

bron Latrappe